HTML

Minden napra egy para

Mindennapi paráinkat add meg nekünk, MOST! Csak röviden. Minden napra egy para.

Friss topikok

  • Anina81: @lüke: Az első kommentet értem és egyet is értek vele. A másodikban nem értem a beszólást a végén,... (2010.06.04. 09:45) Február 14 - Ganz Házak
  • Abdab: Szeretném indítványozni, hogy pulykapénz helyett 45000 Ft értékű pulykát kapjon minden kedves BKV ... (2010.01.20. 11:07) Január 16 - BKV

Linkblog

Archívum

Február 16 - Meglepi

2010.02.16. 12:42 Anina81

Rá ne jöjjön, hogy meglepibuli szerveződik!

(Nem jött rá, meglepi sikerült. :)

Szólj hozzá!

Címkék: para napi február meglepi

Február 15 - Venni vagy nem venni VOL2

2010.02.15. 12:40 Anina81

Hétvégén megvolt az első (sokadik?) kardcsörte erről apámal, de hát még mindig elég bizonytalan vagyok... túl sok a "mileszha" tényező mostanság...

Asszem ez még egy darabig eltart... :S

Szólj hozzá!

Címkék: para lakás napi venni február

Február 14 - Ganz Házak

2010.02.14. 12:37 Anina81

Jó hely lehet-e a Ganz épületegyüttes aka Kolónia a Tisztviselőnél?

Hát kérem, a Tisztviselő nagyon fain hely, ellenben a Kolóniával 1 nagy baj van (ami amúgy biztonság szempontjából előny is): zárt épületegyüttes. A gondok okozója pedig a nyócker ezen része fölött lévő, igencsak forgalmas légifolyosó, mely visszahangzik minállat a falak között... Amúgy építészetileg hihetetlenek ezek a házak, én még ilyet nem is láttam sehol! (Kirándulásnak, fotótémának első osztályú).

3 komment

Címkék: para lakás napi kolónia február ganz légifolyosó

Február 13 - Balett

2010.02.13. 12:31 Anina81

"Nincs egy rongyom amit felvegyek" című para, valamint "semmi kedvem kimozdulni, nyüssz" para versus ingyéjegy a Győri Balett jubileumi előadására. Végül győzött a kiváncsiság és lett egy jó estém, feszes s*ggű balettosokkal (lookie-lookie, not touchie), az anyámmal (mint kísérő - na, persze, hisz ő szerezte a jegyeket), meg egy kis Bock Portugieserrel.

Szólj hozzá!

Címkék: para napi balett február

Február 12 - Csöröge

2010.02.12. 12:25 Anina81

Nem fánk... vajon csörög-e a vonalas teló 14:00 óra után nem sokkal, ha egész nap nem csörgött és én meg pontosan elhúztam, hogy elérjem a vonatot?

(Csörgött, kolléga továbbította az üzenetet, mely nem volt sürgős, amúgy).

Szólj hozzá!

Címkék: telefon para napi február

Február 8-11 - Venni vagy nem venni?

2010.02.11. 12:21 Anina81

Lakást, persze...

Mert hiába mondják, hogy nyomott a piac, nekem az árak alapján nem úgy tűnik... Egy ideje már nézegetek lakásokat, de mindig elborzadok azon, hogy 15 nm 6 millió és társai... baxi a nappalink 2x akkora!

Szólj hozzá!

Címkék: para lakás napi venni február

Február 7 - Csendes

2010.02.07. 12:18 Anina81

Csendesen szorongós nap, semmi különös...

Szólj hozzá!

Címkék: para napi csendes február

Február 6 - Pszichokönyv, avagy a hentesmarketing

2010.02.06. 10:35 Anina81

Valószínűleg túlzott elvárásokkal nyitottam ki a sokak által egekig magasztalt DOKTORCSERNUS "alapművet", melytől oly sokan "megvilágosodtak" és "megváltozott az életük", stb.

A könyvet ledaráltam kb. 10 óra leforgása alatt (rólam tudni kell, hogy lassan olvasok). Minden egyes lapozáskor vártam a nagy revelációt, hogy én is "megvilágosodjak", de csalódnom kellett, mivel a könyv semmi olyat nem mondott, amivel ne lennék már évek óta tisztában. (Elgondolkodtató viszont, hogy a magyar nők nagy hányada - ezek szerint - alapvető dolgokkal nincs tisztában, úgymint önbecsülés, a belső béke és biztonságérzet = önelfogadás megteremtése, az anyagi függőség felszámolásának fontossága, őszinteség, döntésképesség, felelősségvállalás, racionális gondolkodás, stb). Nem mondom, hogy én mindenből a toppon vagyok - van még hova fejlődnöm sok területen, de a "doktorúr" által lefestett, szerinte átlagos nőtől nagyon messze esem - ahogy a barátnőim zöme is. (Mint tudjuk, hasonló a hasonlót szereti).

Dermesztő ugyanakkor, hogy az író (aki orvos!) nem fogad el alapvető biológiai determinációkat, illetve azokat tudatosan bagatellizálja (a ketyegő óra ilyen, a terhes nő fizikai/ pszichés kiszolgáltatottsága, vagy a hosszú özvegység is ilyen). Mert egyenlő(bb)ek lehetünk, egyformák soha nem leszünk. Soha nem lesznek azonos életfeltételeink, azonos lehetőségeink egy hapsival. Hasonló(bb)ak, hasonlóan "igazságosak" lehetnek, azonos nem lesz. (Megfordítva: nekik is súlyos keresztjeik vannak).

A könyv ezen túlmenően címválasztásban is helytelen, a megfelelő cím ez lett volna: A SZAR PÁRKAPCSOLATBAN VERGŐDŐ NŐ. A könyv ugyanis erről szól, semmi másról. Ha ez lett volna a címe, valószínűleg ki sem nyitom, mert nem nekem szól. Mert nem vergődöm. Illetve néha, egy kicsit, de pl. a párkapcsolatban soha. Ha elszaródott, akkor elkezdem javítani, ha nem látom értelmét javítgatni, kilépek belőle.

A legsúlyosabb hiba: a szerző kifejti a könyv elején, hogy ő csupán felnyithatja a szemünket, de a megoldást nem adhatja meg... Ez eddig rendben van, de alternatívákat sem ad! Nem tárja fel a lehetőségeket. Annyit mond: "Egy szánalmas, gyáva szar vagy, egy szar kapcsolatban - hagyd ott! Merj belevágni az újba!" Nade milyen újba? Aki évtizedeken keresztül vállalta a gyermeki létet, képtelen volt reálisan felmérni a saját értékét, képességeit, önnön helyzetét - az vajon képes lesz reálisan felmérni az önálló élettel járó kihívásokat, pozitívumokat és durva buktatókat? 

A szerző orvosnak tartja magát, ő így gyógyít - mondja. Azonban ami itt folyik, ezeken a lapokon, az a maradék büszkeség összezúzása, tudatos (és erőszakos) elbizonytalanítás, a kedves olvasó széttrancsírozása. A minimum az lett volna, hogy a végén az épen maradt kéz mellé kirakodjuk a tűt, cérnát, csontfűrészt, fogót, törlést, Betadint. Hogy akkor ezekkel el lehet kezdeni öngyógyítani.

Persze van egy könnyebb út is, mint a ez a kirakodós, amit rögtön be is dobnak az elején: kérj segítséget! Ez meg már - bocsika - de szemérmetlen reklám, DM levél. Vedd meg a terméket (= gyere analízisre) és akkor majd elárulom a megoldást is. Vagyis a buta picsának mégsem kell önállóan megoldania az életét. Kérjen segítséget! Jópézér'.

P.s.: örömet SZEREZNI, fájdalmat OKOZNI. A "hiteles" szó a túlzott használattól sajnos már kb. a 40. oldalra elkopott.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv para napi csernus február

Február 5 - A háromlábú béka meg a sárkány-főnix

2010.02.05. 13:17 Anina81

Kollegina életvezetési- és feng-shui tanácsainak megfelelően (engedve) pénzérméket és a lila műanyag elefántját elhelyezte a piros üdülési csekkek tetejére, az íróasztala "gazdagság sarkába". Nem vicc.

Ja, a "szerelem-sarokba" (ahol egyébként most Kolléga kucorog, amúgy) egy kinyomtatott pünkösdi rózsa (peony - megtanultuk, ugye?) képe került kihelyezésre, erősítve ezt a fajta energiát, mintegy. Bár még jobb lenne valami páros (akkor viszont Kolléga pont jó helyen rezideál, mivel őneki van párja, igaz, ő nem itt ül).

Azonban az igazán hatásos cucc - állítólag - a sárkányfejű teknős, szájában piros szalaggal lenne... Árulnak vajon olyat a Vasedénybe'?!

 

Szólj hozzá!

Címkék: para teknős napi főnix sárkány február peonia

Február 4 - Utálok kuncsorogni

2010.02.04. 13:03 Anina81

Pedig most muszáj lesz... attól még utálom. :(

Szólj hozzá!

Címkék: para pénz napi február kuncsorgás

Február 3 - Hogy kell kiejteni: peony?

2010.02.03. 13:58 Anina81

Hogyan kell ezt a szót kiejteni (ininglis): PEONY? (jel.: bazsarózsa, pünközsdi rózsa)

Ha valaki sokat parázik ilyesmiken, akkor jól jöhet a HOWJSAY használata.

Szólj hozzá!

Címkék: para angol napi február kiejtés peony

Február 2 - Ki kell költöznie

2010.02.02. 12:54 Anina81

A nap parája volt, de semmi tragikusra nem kell gondolni és nem is sürgős: igazából majd április végén kell...

Szólj hozzá!

Címkék: költözés para napi albérlet február

Február 1 - Akkor el kell-e utazni végül Genfbe... vagy Gentbe... vagy hova?

2010.02.01. 12:51 Anina81

A nap parája volt, de végül storno.

Szólj hozzá!

Címkék: utazás para napi gent február genf

Január 31 - Bőrönd

2010.01.31. 14:22 Anina81

Felcibáljam-e a kis görgős bőröndöt vagy jó lesz a backpack is... üzleti út lesz, ha lesz, viszont gyűlölöm a húzkodós bőröndöt...

Szólj hozzá!

Címkék: para napi január bőrönd

Január 30 - Kiállítás

2010.01.31. 11:19 Anina81

Jó lesz-e a bécsi Annie Leibovitz kiállítás?

(Estére kiderült: jó volt!)

Szólj hozzá!

Címkék: para kiállítás napi január leibovitz

Január 29 - Elérem-e a szokott vonatot?

2010.01.31. 11:17 Anina81

Igen, végül elértem...

Szólj hozzá!

Címkék: para vonat napi január

Január 27 - Fűtetlen villamos

2010.01.27. 09:22 Anina81

Elfagyott a kezem-lábam a 2-es villamoson. Parázok, hogy a felfázásból ilyen körülmények között májusig nem jövök ki. :(

Szólj hozzá!

Címkék: para napi villamos fagy január fűtés

Január 26 - Cigi

2010.01.26. 11:42 Anina81

Nem az én parám, hanem ismerősé: Gáz-e, hogy folyton (hetente 2x1 szál) elszívja az összes cigimet?

Válasz: Dehát én kínállak meg téged vele mindig!!!

Szólj hozzá!

Címkék: para cigi napi január

Január 25 - Pozitív

2010.01.25. 09:55 Anina81

Tegnap rövid időn keresztül az volt a téma, hogy az autoimmun betegség hogysmint léphet fel, mik a tünetek, kábé hány embernek lehet olyanja... aztán átterjedt a beszélgetés az AIDS-re is: a kiszűrt fertőzöttek száma ma Mo-n olyan 1600 fő - viszont kábé 3-5x ennyien még betegek lehetnek, csak nem tudnak róla. Ellenszer továbbra sincs csak gyógyszerkoktél, ezért a HIV "kezelhető krónikus fertőzés"... Jelentős előrelépés, de azért a téma továbbra is para.

 

Szólj hozzá!

Címkék: para aids hiv napi január autoimmun

Január 24 - Ebédke

2010.01.24. 15:50 Anina81

Elküldenek-e a fenébe egy sima paradicsomos tészta ebéddel? (Délutánra ez is megoldódott: mivel 3x köszönték meg, s mind elfogyott, így megnyugodtam).

Szólj hozzá!

Január 23 - Új cipő

2010.01.23. 13:48 Anina81

A nap parája: töri-e az új cipő a lábamat, 1 napos járkálás után? (Estére kiderült: nem, hála Istennek!)

Szólj hozzá!

Címkék: para napi cipő január

Január 22 - Foglalkoztató adószáma

2010.01.22. 14:19 Anina81

Nah, nagy nehezen kitöltöttem az ikszedik űrlapot is, csak az adószámot nem lelém... átküldtem illetékesnek, hogy akkor a megfelelő helyen talán, esetleg...

Ma visszakaptam (kézzel kitöltve), de nem hiszem el, hogy ember ugyanúgy kanyarítsa a nullát mint a hármast! Azt hiszem a foglalkoztatóm adószáma örök rejtély marad.

Szólj hozzá!

Címkék: para 3 január 0 adószám

Január 21 - Gordon meg a Duna jege

2010.01.21. 12:10 Anina81

Kollégina felvetette, hogy szimpátiatüntetne a ME maradásáért (támogatom). Kolléga erre felvetette, hogy nem lehetne-e, hogy csak Gordon meg a Péter maradjon és számolják ki ügyesen, hogy hogyan nem megyünk csődbe.

Kollegina szerint ehhez államformát kellene változtatni. Javasoltam, hogy akkor gyorsan koronázzuk meg Gordont a Duna jegén: vállalom, hogy elcsenem a koronát, Kolléga lefogja a ME-t a jégen, Kollegina szerez papot...

S, hogy mi ebben a para? Nincs a Dunán jég. Azt a Corvinák meg nem nagyon részletezik, hogy a Lánchíd vagy egy motorcsónakos verzió érvényes-e?

Szólj hozzá!

Címkék: para duna napi jég január

Január 20 - SC setup

2010.01.20. 15:22 Anina81

... hogy akkor tennék már javaslatot arra nézvést, hogy hány ember kell egy ilyen ügyfélszolihoz és az mibe kerülne... (Mert nekem van tapasztalatom ebben, ugye... khemm-khemm).

Kérdem (bátortalanul): Hány látogató? Hány felhasználó? Milyen nyelveken? Milyen opciókat támogatunk?  Milyen csatornákon? Szerverháttér milyen? Van tesztkörnyezet?

Válasz: ??????????

Viszontválasz: :S

Szólj hozzá!

Címkék: para ügyfélszolgálat napi sc január

Január 19 - Cafeteria

2010.01.19. 15:05 Anina81

... hogy mindent újra kelljen adminisztrálni, a magánnyugdíj pénztárnál, az egészségpénztárnál, az önkéntes nyugdíjpénztárnál, a pénzügy-számvitelnél, majd újra az egészet, majd egy félreértés folytán mégegyszer az egészet, hogy végül kiderüljön, felesleges volt az összes kör, mert a fenyegető-levélnek is felérő emailben küldött cuccos kitöltése (igénylése) valójában OPCIONÁLIS, grrrrrrrr-hrrrrrrrrrrrr...

For your own benefit, natürlich.

Szólj hozzá!

Címkék: para cafeteria napi január